Overalt hvor vi er kommet på vores tur i Californien, Arizona, Nevada, har der været en stor imødekommenhed. Det er så bemærkelsesværdigt, at notere sig forskellen på den åbne og ligefremme facon der praktiseres herovre, holdt op imod den noget mere tilknappede og til tider arrogante stil i europa (incl Danmark).
Det er slet ikke usædvanligt, at en ukendt person på gaden, åbner en dialog med dig, med en bemærkning som:
– let me guess where you are from ?
– hey, how are you doing ?
– you enjoy your stay in the US ?
– hey buddy – had a fantastic day ?
– thanks for staying here at my hotel, hope to se you again some time
Små og uskyldige sætninger, men de virker oprigtige, og det er sjældent man hører en receptionist i DK sige farvel til sine gæster, med et på gensyn og mange tak for denne gang.
Vi vender gerne tilbage.
Hej Kim & Co.
Er helt enig i jeres betragtning af amerikanernes gæstfrihed. Det er jo nærmest deres DNA. -Ligesom janteloven ikke eksisterer i staterne, hvilket er en væsentlig kilde til amerikanernes gå-på-mod og entreprenørskab.
Man kan i den anledning så tvivl ved effekten af regeringens bebudede skattelettelser overfor nystartede virksomheder, som kilde til at fremme iværksætteri. Jeg er af den opfattelse, at det er et holdningsspørgsmål og et spørgsmål om vores DNA, der bremser iværksætteri i jantelovslandet DK. Vi er bange for at fejle. Vi er bange for at blive set ned på og gjort til skamme, hvis vi skulle fejle! Her rækker et par skattelettelser ikke.
Gårdsdagens Tour etape vinder Michael Rogers kunne ikke udtrykke det tydligere: via personlig udvikling og modning, kunne han give slip på dæmonen der fyldte ham med frygt for at fejle og turde gå efter gevinsten ved sejr. Frygten for fiasko er væk – udsigten til sejr har overvundet frygten…. -Han vandt sin første Tour etape sejr. Og som han også udtrykte: hellere vælte af cyklen med en fiasko end ikke at have turde forsøge at vinde etapen.
Vi har meget at lære af amerikanerne og Michael Rogers!
God tur hjem fra de gæstfrie.
VH
Kent